[olot.cat] Nou Speed Dating Sector Comerç

13 de novembre, jornada de selecció de professionals per treballar en el sector comerç

 

El proper dimarts 13 de novembre tindrà lloc una  nova jornada, speed dating, dedicada al sector comerç (supermercats i altres comerços d’Olot i comarca). L’Àrea d’Ocupació de DinàmiG organitza una jornada on les persones interessades a treballar en aquest entorn podran presentar la seva candidatura a les diferents empreses del sector. La jornada està pensada tant per empreses del sector alimentació, com tèxtil, parament de la llar…

Les persones interessades a participar en aquesta jornada han de fer inscripció prèvia al web de DinàmiG ocupacio.dinamig.cat/. Hi ha temps per fer la inscripció fins el dijous 5 de novembre a les 2 del migdia. El dijous 8 de novembre es realitzarà un procés de selecció de tots els candidats en què es valoraran les competències d’orientació al client i treball en equip, necessàries per treballar en el sector. Les persones que superin el procés de selecció participaran de la jornada del 13 de novembre durant la qual, podran presentar la seva candidatura en un Speed Dating (tindran entre 2-3 minuts per presentar-se davant dels representants dels diferents comerços de la comarca). En aquests moments s’està contactant amb les possibles empreses participants.

La del proper 13 de novembre serà la quinta jornada d’Ocupació en Xarxa que organitza l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG. Els anteriors Speed Dating varen ser dels sectors tècnic industrial, hostaleria, activitats turístiques i també sector comerç, en aquest cas en l’entorn alimentari. Van comptar amb un total de 54 empreses i 150 candidats. Partint de la demanda realitzada per diferents empreses del sector que manifestaven la dificultat de cobrir els llocs vacants i veient els resultats que fins al moment han tingut les jornades, s’ha considerat oportú, organitzar un nou Speed Dating amb la doble intenció de donar resposta a aquesta necessitat per un costat i de  generar noves oportunitats a persones en recerca de feina per l’altre.

A la Garrotxa, el comerç té un pes molt important. Segons dades de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa de 2017, dóna feina a un 17,4% dels treballadors contractats a la comarca: hi treballen 4.116 persones. A més, ha estat un dels sectors que més ha incrementat en número de treballadors i establiments els darrers anys.

Des de l’Àrea d’ocupació de DinamiG s’han gestionat 279 ofertes al llarg d’aquest 2018, 39 de les quals han estat en el sector comerç (tant grans superfícies, com petit comerç) suposant un 13’9% del total de les ofertes publicades. De les 67 ofertes que actualment segueixen actives a la borsa, 12 són del sector comerç suposant en aquest cas un petit increment del 4% situant-se en el 17’9% del total d’ofertes actives.

font: olot.cat